Blog

Voorbij de Bitcoin hype

Heeft u gehandeld in Bitcoin? Als u dat gedaan heeft, hoop ik dat u vooral short was en niet long. Sinds 10 december 2017 kunnen Bitcoins ook als futures verhandeld worden op de CME en sindsdien is de Bitcoin zowat de helft in waarde gedaald. De top was op 17 december 2017 en Bitcoin haalde toen bijna de 20.000 dollar, maar staat momenteel rond de 11.000 dollar (zie grafiek).

Hier had u natuurlijk op kunnen inspelen met de bitcoin futures op de CME, alhoewel futures geen producten zijn voor beginnende beleggers en de margins op de Bitcoin futures ook niet mis zijn. Om in 1 Bitcoin futures contract te handelen moet u momenteel omgerekend minimaal zo’n 19.000 Euro in uw beleggingsrekening hebben staan, maar de opbrengsten/verliezen zijn dan ook flink: een prijsbeweging van 5 dollar staat gelijk aan 25 dollar. Dus was u short gegaan rond de top, laten we zeggen rond de 18.000 dollar en was u rustig blijven zitten tot laten we zeggen 12.000 dollar, dan was uw winst dus ( 6.000 / 5 ) x 25 = 30.000 dollar. Overigens had u dan meerdere uitstapmomenten gehad, maar de eerste was al op 22 december. Dat zou dan een trade geweest zijn van tussen de 3 of 6 dagen, afhankelijk van wanneer u short was gegaan. Het tweede moment kwam 2 dagen later, het derde op 30 december, waarna de Bitcoin weer een stuk omhoog schoot, maar sinds 16 januari vertoeft de Bitcoin eigenlijk steevast onder de 12.000 dollar. En zeg nou zelf, het was wel vrij duidelijk dat de Bitcoin niet door kon blijven stijgen, dus heeft u deze trade kunnen uitvoeren, al dan niet met futures, dan feliciteer ik u.

Wat staat de toekomst van de Bitcoin verder te verwachten? Voorspellingen zijn altijd lastig, maar als je het aan mij vraagt, zullen we de Bitcoin de komende maanden alleen maar verder zien dalen. Mede door winstnemingen en opkomst van vele andere cryptocurrencies zoals Ethereum.

Dat was het weer voor deze keer. Trade veilig en tot de volgende keer.

Disclaimer: Dit artikel wordt uitsluitend ter informatie beschikbaar gesteld en vormt geen uitnodiging of aanbod tot het kopen of verkopen van effecten of andere financiële instrumenten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *